Športne igre mladih

Novice

Jubilejni Petnajsti Telemachov dan športa je potekal v Slovenj Gradcu
TELEMACHOV DAN ŠPORTA 05.06.2024.

Jubilejni Petnajsti Telemachov dan športa je potekal v Slovenj Gradcu

ŠPORT

Danes, v sredo, 5. junija 2024 je v Slovenj Gradcu potekal petnajsti Telemachov dan športa. Dogodka so se udeležili otroci iz osnovnih šol iz regije, ki so se zabavali skozi športno udejstvovanje v teku na 60 metrov, igri med dvema ognjema in ostalimi športnimi aktivnostmi. 

Plazma Športne igre mladih smo največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi, ki se od letošnjega leta odvijajo tudi v Slovenijo. 

Naš namen je ponuditi priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem in spodbudnem okolju srečajo s športom, učijo o pomembnosti gibanja, sodelovanju in pošteni igri. Kot družbeno odgovorno podjetje se je projektu pridružil tudi Telemach, ki je glavni sponzor dogodka Telemachov dan športa, saj si oboji želimo mlade ponovno spodbuditi k zdravemu življenjskemu slogu. V projekt sta tudi vključena Kolektor in Coca Cola. 

Telemach že dolga leta zvesto podpira slovenski šport kot generalni sponzor prve slovenske nogometne lige – Prva liga Telemach, mladinske nogometne lige – EON NextGen liga, Košarkarske zveze Slovenije in kot glavni sponzor Tenis Slovenija. So velik podpornik Plazma Športnih iger mladih, ker želijo omogočiti, da se lahko s športom ukvarja vsak, ne glede na to, iz kakšnega okolja izhaja. V sklopu Plazma Športnih iger mladih bodo maja in junija potekali tudi Telemachovi dnevi športa, na katerih se bodo učenci od 1. do 4. razreda OŠ na različnih prizoriščih po vsej Sloveniji merili v teku na 60 metrov in igri med dvema ognjema. Ob tem se mlade na posebnih delavnicah poučuje tudi o varni rabi interneta da se izognejo pastem, ki nanje prežijo na spletu.

»Pri Telemachu že dolga leta podpiramo slovenski šport in tudi Športne igre mladih smo z veseljem podprli. Želimo si, da bi se mladi čim več ukvarjali s športom, se ob tem družili in sklepali nova prijateljstva. Prav tako me veseli, da lahko skozi igre v sklopu naših družbeno odgovornih projektov naslavljamo izjemno pomembne elemente današnje družbe: z gibanjem in prehrano zdrav življenjski slog, z varno rabo interneta pa tehnologijo, ki je osnova Telemachovega delovanja. Igre so tako tudi pomemben korak k ustvarjanju družbe, ki bo bolj zdrava, srečnejša in uspešnejša,« pravi Tomislav Čizmić, predsednik uprave Telemacha Slovenija.

“Veseli smo, da lahko športni dan otrok v organizaciji Zavoda športne igre mladih pozdravimo tudi v naši občini. V Slovenj Gradcu veliko vlagamo v športne aktivnosti naših občanov, bodisi s podporo športnim društvom, bodisi z gradnjo infrastrukture, in si prizadevamo za vključevanje vseh, zato smo z veseljem pozdravili idejo o izvedbi športnega dneva za naše najmlajše, kjer se bodo lahko preizkusili v teku in boju med dvema ognjema ter se udejstvovali v športu na zabaven način s poudarkom na strpnosti, solidarnosti, prijateljstvu in poštenosti. Zahvaljujem se vsem šolam za odziv in sodelovanje, vsem otrokom pa želim igrivo tekmovanje in obilo zabave. Hvala tudi organizatorju, ki mu želim veliko uspešnih izvedb še v prihodnje,” je povedal župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler.

Vzporedno je potekal tudi Coca Cola dogodek “Skrbimo za planet – Bodi del igre”, ki je izobraževalno naravnan in daje velik poudarek na izobraževanje o trajnosti in pomembnosti primernega ločevanja odpadkov skozi ŠIM Poligon. 

Zmagovalci in zmagovalke so: 

Tek na 60 metrov:

Fantje: 

  1.     razred Ali Gashi
  2.     razred Gašper Komar
  3.     razred Gaber Lušnič

Dekleta: 

  1.     razred Julija Kotnik
  2.     razred Nika Breznik Lužnek
  3.     razred Lili Drofelnik

Med dvema ognjema:

2.⁠ ⁠razred: OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu – Hitre žoge
3.⁠ ⁠⁠razred: OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu – Hitri in drzni
4. razred: OŠ Podgorje pri Slovenj Gradcu 4A 

Skrbimo za planet – bodi del igre poligon: 

1.⁠ ⁠razred: Druga OŠ Slovenj Gradec – Minecraft
2.⁠ ⁠razred: OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu – Pikaču 
3. razred: Prva OŠ Slovenj Gradec Modras

Izjava Borisa Mikuža, direktorja Plazma Športnih iger mladih:

»Plazma Športne igre mladih so zasnovane z vizijo povezovanja mladih skozi šport, kjer lahko otroci in mladostniki razvijajo svoje talente, krepijo medsebojno sodelovanje in se učijo pomembnih življenjskih vrednot. Telemachov dan športa je izjemna priložnost, da se mladi preizkusijo v različnih športnih disciplinah in hkrati spoznavajo pomen trajnostnega razvoja. Zelo me veseli, da skupaj s Telemachom in lokalnimi skupnostmi ustvarjamo okolje, kjer je vsak otrok dobrodošel, da se izrazi skozi šport in se ob tem zabava. Verjamemo, da so tovrstni dogodki ključni za spodbujanje zdravega načina življenja in trajnostnega razmišljanja med mladimi generacijami.«

Naslednji dogodek se bo odvijal v Slovenj Gradcu, v sredo, 5. junija 2024, s pričetkom ob 9.00 uri. 

Za več podrobnih informacij obiščite našo spletno stran www.sportneigremladih.com.

 

Strinjam se s politiko zasebnosti.

Scroll