Športne igre mladih

Novice

Plazma športne igre mladih prihajajo v Slovenijo s svežo energijo in brezplačnimi športnimi disciplinami
Sporočilo za javnost 03.04.2024.

Plazma športne igre mladih prihajajo v Slovenijo s svežo energijo in brezplačnimi športnimi disciplinami

SPOROČILO ZA JAVNOST

Ljubljana, 3. 4. 2024

V srcu Evrope se odvija prava športna revolucija, ki že več kot četrt stoletja premika meje amaterskega športa in ustvarja nepozabne zgodbe. Plazma Športne igre mladih, smo največja amaterska športna prireditev na stari celini, prinašamo več kot le športno prireditev, smo simbol vztrajnosti, združevanja in preseganja ovir skozi šport. Z bogato zgodovino in podporo uglednih svetovnih institucij in znanih športnikov naše igre ne samo spodbujajo zdrav življenjski slog med mladimi, ampak tudi gradijo mostove med narodi in kulturami. Vključevanje ne glede na spol in socialni status je bistvo našega delovanja. Dostopnost za vse je naše ključno vodilo. Ta vodila podpirajo v Sloveniji predsednik Vlade dr. Robert Golob, minister MGTS Matjaž Han in Varuh človekovih pravic RS g. Svetina.

V petek, 23. februarja 2024, je potekala svečana slovesnost, na kateri smo Plazma Športne igre mladih v Sloveniji dobile novega ambasadorja, legendarnega nogometaša in legendo Bayern Munich-a Karl-Heinza Rummeniggeja. S tem se pridružuje ugledni družbi ambasadorjev kot so Luka Modrić, Nemanja Vidić, Nikola Karabatić, Aleksander Čeferin in ostali, ki podpirajo šport in mladino. Velika otvoritev Plazma Športnih iger bo potekala 6. 5. 2024, v Ljubljani, na Kongresnem trgu, kjer se obeta celodnevno dogajanje v okviru Telemachovega dneva športa, do večernega koncerta. Dogodek bo predvajan v živo, za kar bodo poskrbeli naši medijski pokrovitelji. Glavni medijski sponzor POP TV, ter Arena Šport, Media24, RTVSlo in Sportklub skupaj z drugimi mediji zagotavljajo medijsko pokritost dogodka z več kot 30 novinarskimi hišami.

Zdravko Marić, predsednik Plazma športnih iger mladih: “Zelo smo ponosni, da se naše Plazma Športne igre širijo v Slovenijo in pridobivajo na pomenu. Prisotnost Karl-Heinza Rummeniggeja kot ambasadorja simbolizira globalni pomen in vpliv našega gibanja. Naša vizija je promoviranje tolerance, prijateljstva, solidarnosti, socialne vključenost, poštene igre ter izobraževanj o vseh vidikih trajnostnega razvoja.”

V Sloveniji se bodo tako mladi v različnih starostnih kategorijah brezplačno udejstvovali v 10 športih. Mali nogomet, ulični košarki, odbojki, rokometu, Kolektor Cup v tenisu, odbojki na mivki, namiznemu tenisu, šahu, teku na 60m, ter med dvema ognjema. Vse aktivnosti so za otroke popolnoma brezplačne (tekmovanja, dvorane, igrišča, prevozi, prehrana, sodniki), kar omogoča enakopraven dostop do športnih aktivnosti za vse otroke in mladostnike različnih generacij. Zmagovalci posameznih disciplin bodo vsako leto odpotovali v Split, kjer bo potekala regionalna preizkušnja. To je edinstvena priložnost, da se mladi športniki in športnice iz Slovenije pomerijo z vrstniki iz regije in skupaj ustvarijo nepozabne spomine.

Tevž Korent, predsednik Športnih iger mladih Slovenije: “To je velika priložnost za mlade v Sloveniji, da se preizkusijo v desetih različnih športnih disciplinah, ki so dostopne vsem udeležencem bodisi preko regionalnih športnih dogodkov, ali preko Telemachovega dneva športa. V letu 2024 je cilj privabiti otroke iz vseh regij v Sloveniji ter jim omogočiti sodelovanje, druženje in zabavo skozi različne športne in izobraževalne aktivnosti. Plazma Športne igre mladih povezujejo in združujejo.

Znotraj iger bodo potekale različne aktivnosti, kot so Coca cola – Bodi del iger – Skrbimo za planet dogodek namenjen ozaveščanju mladih o pravilnem ločevanju odpadkov in trajnostnem razvoju. Telemachov dan športa, ki spodbuja otroke k zdravemu načinu življenja in Coca cola Cup, ki je namenjen vsem otrokom zaljubljenim v nogomet.”

Aleksander Čeferin, predsednik UEFA in ambasador ŠIM: “V svoji vlogi predsednika UEFA ter kot zavzet podpornik Fundacije za otroke, z velikim navdušenjem podpiram pobudo za razširitev Športnih iger mladih v našo čudovito Slovenijo. Plazma Športne igre mladih so živ dokaz, kako lahko šport služi kot močno orodje za spodbujanje rasti in razvoja mladih ljudi v zrele in odgovorne posameznike. Verjamem, da ima šport neizmeren potencial za preobrazbo življenj mladih. Kot ambasador Plazma športnih iger mladih sem globoko predan temu, da v največji možni meri prispevam in podprem ta čudoviti projekt, s ciljem ustvarjanja bolj vključujoče in zdrave družbe za naše otroke, ter se zavezujem, da bom izkoristil vsako priložnost za promocijo te plemenite iniciative, dokler bo to v moji moči.”

S Coca cola – Bodi del iger – Skrbimo za planet pričnemo 4. 4. 2024, v Pivki, nadaljujemo 11. 4. 2024 v Ilirski Bistrici, 18. 4. V Ljubljani. Coca cola – Bodi del iger – Skrbimo za planet bodo potekali vse do 7. 6. 2024 v Kopru.

Prvi Telemachov dan športa se bo odvijal 6. 5. 2024, v Ljubljani, ko bo tudi uradna otvoritev Plazma športnih iger mladih, vključno z govori slavnostnih gostov in večernim koncertom. Potem se karavana seli 8. 5. 2024, na Ptuj, 14. 5. 2024, v Kranj, 15. 5. 2024 v Ajdovščino, 17. 5. 2024, v Maribor, vse do 7. 6. 2024, ko bo Telemachov dan športa v Kopru.

Zoran Janković, župan: “Gospodu Mariću in celotni družini športnih iger mladih čestitam na ideji, potrebno je poudariti, da ta projekt obstaja že 27 let. Vesel sem prihoda Plazma Športnih iger mladih v Slovenijo in dogovora, da bo tudi Mestna občina Ljubljana del teh iger. Za Ljubljano je velika čast in priložnost, da pokažemo našo zavezanost športu in mladim. Mladi prinašajo nov svet, svet, ki je brez meja v glavi. V najlepšem mestu na svetu.”

Plazma Športne igre mladih smo več kot let prostor v katerem se mladi lahko športno udejstvujejo; smo priložnost za učenje, druženje in rast skozi šport. Vabimo vse mlade športnike in športnice, da se brezplačno pridružijo tej navdihujoči športni tradiciji, ki združuje mlade športnike in jih uči vrednot, ki jih bodo spremljale skozi vse življenje.

Prijave so odprte na spletni strani www.sportneigremladih.com za več informacij o prijavah se lahko obrnete na [email protected].

Več informacij: [email protected]

 

Strinjam se s politiko zasebnosti.

Scroll