Športne igre mladih

Novice

Prvi Coca-Cola – Bodi del igre – Skrbimo za planet Dogodek v Sloveniji je potekal v Pivki
SKRBIMO ZA PLANET 04.04.2024.

Prvi Coca-Cola – Bodi del igre – Skrbimo za planet Dogodek v Sloveniji je potekal v Pivki

DOGODEK

Pivka, 4. april 2024 — V idiličnem mestecu Pivka je potekal zgodovinski dogodek, ki je zaznamoval nov korak k trajnostnemu življenju v Sloveniji. Plazma Športne igre mladih Slovenija smo pričeli svojo prvo sezono z izobraževalno-tekmovalnim programom Coca-Cola  – Bodi del igre – Skrbimo za planet. Ta inovativni dogodek je gostoval na Osnovni šoli Pivka in postavil temelje za novo dobo okoljske zavesti med mladimi. Sodelovali sta tudi Osnovna Šola Košana in Osnovna Šola Prestranek.

Dogodka se je udeležilo preko 300 učencev, ki so bili priča zavezi k trajnosti, ki so jo izrazili vodilni govorniki – Tadej Bricelj kot povezovalec dogodka, ravnateljica Nadja Černetič in podžupanja Majda Godina. Vsak od njih je poudaril pomen trajnostnega razmišljanja in delovanja za prihodnje generacije. Govorili so o pomenu ločevanja odpadkov, skrbi za okolje ter o tem kako lahko gresta šport in izobraževanje z roko v roki v boju za boljši jutri.

Podžupanja Občine Pivka, ga. Majda Godina, je izpostavila, kako pomembna je povezava mladih s športom in okoljem, ter poudarila, da je Občina Pivka s ponosom prvič gostila to pomembno iniciativo. “Pivka danes stoji kot primer, kako lahko športne in okoljske aktivnosti mladim pomagajo razvijati veščine in zavedanje o skrbi za naš planet,” je dejala.

Ravnateljica OŠ Pivka, ga. Nadja Černetič, je delila svoj ponos nad tem, da so bili izbrani za gostitelje tako pomembnega dogodka. “Je krasna priložnost, da naši otroci ne le tekmujejo, ampak se tudi učijo o trajnosti. To je ključno za oblikovanje prihodnjih generacij, ki bodo skrbele za naš planet. In veseli me, da je OŠ Pivka kot prva osnovna šola v Sloveniji pozdravila ta projekt kot primer dobre prakse,” je poudarila.

Tevž Korent, predsednik Plazma Športnih iger mladih v Sloveniji, je izpostavil, da je cilj dogodka ustvariti trajnostno prihodnost preko športa in igre. “Želimo, da mladi preko kreativnih in interaktivnih pristopov, kot je bil današnji ŠIM Poligon, razumejo in sprejmejo okoljevarstvene prakse,” je dejal. ŠIM Poligona se je udeležilo kar 46 ekip (ekipe so sestavljene iz dveh deklet in dveh fantov) mladih učencev OŠ Pivka. Zmagovalci poligona so bile ekipe Spretni, 3B, Rdeči, 2A.

 Coca-Cola – Bodi del igre – Skrbimo za planet dogodek v Pivki ni le športna prireditev, temveč tudi izobraževalna platforma, ki mladim omogoča, da se učijo o okoljskih vprašanjih, in spodbuja razmišljanje o trajnostnem razvoju. To je pomemben korak naprej v prizadevanjih za povezovanje športa, izobraževanja in okoljske ozaveščenosti. Dogodek simbolizira začetek novega poglavja v spodbujanju trajnostnih vrednot med mladimi v Sloveniji, ki obljublja, da bo pustil trajen vtis na njihovo prihodnost.

Strinjam se s politiko zasebnosti.

Scroll