Športne igre mladih

Novice

Sončna obala Mestne občine Koper gostila šestnajsti Telemachov dan športa v sklopu Plazma Športnih iger mladih
TELEMACHOV DAN ŠPORTA 07.06.2024.

Sončna obala Mestne občine Koper gostila šestnajsti Telemachov dan športa v sklopu Plazma Športnih iger mladih

ŠPORT

Danes, v petek, 7. junija 2024 je v Kopru potekal sedemnajsti Telemachov dan športa. Dogodka so se udeležili otroci iz osnovnih šol iz regije, ki so se zabavali skozi športno udejstvovanje v teku na 60 metrov, igri med dvema ognjema in ostalimi športnimi aktivnostmi. 

Plazma Športne igre mladih smo največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi, ki se od letošnjega leta odvijajo tudi v Slovenijo. 

Naš namen je ponuditi priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem in spodbudnem okolju srečajo s športom, učijo o pomembnosti gibanja, sodelovanju in pošteni igri. Kot družbeno odgovorno podjetje se je projektu pridružil tudi Telemach, ki je glavni sponzor dogodka Telemachov dan športa, saj si oboji želimo mlade ponovno spodbuditi k zdravemu življenjskemu slogu. V projekt sta tudi vključena Kolektor in Coca Cola. 

Telemach že dolga leta zvesto podpira slovenski šport kot generalni sponzor prve slovenske nogometne lige – Prva liga Telemach, mladinske nogometne lige – EON NextGen liga, Košarkarske zveze Slovenije in kot glavni sponzor Tenis Slovenija. So velik podpornik Plazma Športnih iger mladih, ker želijo omogočiti, da se lahko s športom ukvarja vsak, ne glede na to, iz kakšnega okolja izhaja. V sklopu Plazma Športnih iger mladih bodo maja in junija potekali tudi Telemachovi dnevi športa, na katerih se bodo učenci od 1. do 4. razreda OŠ na različnih prizoriščih po vsej Sloveniji merili v teku na 60 metrov in igri med dvema ognjema. Ob tem se mlade na posebnih delavnicah poučuje tudi o varni rabi interneta da se izognejo pastem, ki nanje prežijo na spletu.

»Pri Telemachu že dolga leta podpiramo slovenski šport in tudi Športne igre mladih smo z veseljem podprli. Želimo si, da bi se mladi čim več ukvarjali s športom, se ob tem družili in sklepali nova prijateljstva. Prav tako me veseli, da lahko skozi igre v sklopu naših družbeno odgovornih projektov naslavljamo izjemno pomembne elemente današnje družbe: z gibanjem in prehrano zdrav življenjski slog, z varno rabo interneta pa tehnologijo, ki je osnova Telemachovega delovanja. Igre so tako tudi pomemben korak k ustvarjanju družbe, ki bo bolj zdrava, srečnejša in uspešnejša,« pravi Tomislav Čizmić, predsednik uprave Telemacha Slovenija.

“V Mestni občini Koper smo vzpostavili ogromno športnih površin, prav z namenom,  da tako odrasli kot otroci čimbolj športajo, ker si tega tudi jasno želimo. Če malo poenostavimo otroci padejo, lahko padejo zato, ker so malo nerodni, lahko pa padejo zato, ker se ukvarjajo s športom. Boljša je druga stvar, ker se skozi šport, če je povezan z igro toliko lažje, naučijo kako padati, naučijo obvladovati svoje telo, razvijajo motoriko, ki je izjemnega pomena zato, da lahko zdravo živimo in se tudi zdravo razvijamo tudi naprej,” je povedal Aleš Bržan, župan Mestne občine Koper. 

Vzporedno je potekal tudi Coca Cola dogodek “Skrbimo za planet – Bodi del igre”, ki je izobraževalno naravnan in daje velik poudarek na izobraževanje o trajnosti in pomembnosti primernega ločevanja odpadkov skozi ŠIM Poligon. 

Zmagovalci in zmagovalke so: 

Tek na 60 metrov:

Fantje: 

  1.     razred Kevin Delič
  2.     razred Alessandro Paparella
  3.     razred Klemen Jerebica

Dekleta: 

  1.     razred Noemi Hrvatin
  2.     razred Urša Rotar
  3.     razred Tamara Ivanova 

Med dvema ognjema:

1.⁠ ⁠razred: OŠ Šmarje pri Kopru 1.A – Mravljice
2.⁠ ⁠⁠razred: OŠ Šmarje pri Kopru 2.A – Ognji
3. razred: OŠ OŠ Oskarja Kovačiča Škofije 3.B – Oranžkoti 

Skrbimo za planet – bodi del igre poligon: 

1.⁠ ⁠razred:  OŠ Dr. Aleš Bebler – Primož Hrvatini 1.C – Pandice
2.⁠ ⁠razred: OŠ Elvire Vatovec Prade 2.a/č – Morski konjički
3. razred: OŠ Elvire Vatovec Prade 3.B – Zvezde

Izjava Borisa Mikuža, direktorja Plazma Športnih iger mladih:

»Plazma Športne igre mladih so zasnovane z vizijo povezovanja mladih skozi šport, kjer lahko otroci in mladostniki razvijajo svoje talente, krepijo medsebojno sodelovanje in se učijo pomembnih življenjskih vrednot. Telemachov dan športa je izjemna priložnost, da se mladi preizkusijo v različnih športnih disciplinah in hkrati spoznavajo pomen trajnostnega razvoja. Zelo me veseli, da skupaj s Telemachom in lokalnimi skupnostmi ustvarjamo okolje, kjer je vsak otrok dobrodošel, da se izrazi skozi šport in se ob tem zabava. Verjamemo, da so tovrstni dogodki ključni za spodbujanje zdravega načina življenja in trajnostnega razmišljanja med mladimi generacijami.«

Naslednji dogodek se bo odvijal na Ptuju, v sredo, 12. junija 2024, s pričetkom ob 9.00 uri. 

Za več podrobnih informacij obiščite našo spletno stran www.sportneigremladih.comStrinjam se s politiko zasebnosti.

Scroll