Športne igre mladih

Novice

Učenci Osnovne Šole v Illirski Bistrici so se spoznali s projektom Bodi del igre – Skrbimo za planet
SKRBIMO ZA PLANET 11.04.2024.

Učenci Osnovne Šole v Illirski Bistrici so se spoznali s projektom Bodi del igre – Skrbimo za planet

Ilirska Bistrica – 11. 4. 2024

Danes, na Osnovni šoli Antona Žnideršiča v Ilirski Bistrici, smo bili priča projekta “Bodi Del Igre – Skrbimo za planet”. Ta projekt, ki poteka v okviru Plazma Športnih iger mladih Slovenija so se udeležile tudi Osnovna šola Dragotina Ketteja, OŠ Rudolfa Ukoviča Podgrad, Osnovna šola Podgora Kuteževo, Osnovna šola Rudija Mahniča Brkinca.

Več kot 250 učencev se je udeležilo dogodka, kjer so vodilni govorniki, med njimi Tadej Bricelj kot moderator dogodka, ravnateljica Nataša Olenik in direktor Plazma športnih iger mladih Boris Mikuž, poudarili pomen trajnostnega razmišljanja in delovanja za prihodnje generacije. Osrednje teme so bile ločevanje odpadkov, skrb za okolje ter sinergija med športom in izobraževanjem v boju za boljši jutri.

“Naša šola se že vrsto let vključuje v  program Ekošole, ki  vzgoja otroka in mladostnika, da skrb za okolje in naravo postane del življenja. In tega se zavedamo tudi na OŠ Antona Žnideršiča v Ilirski Bistrici, zato smo se z veseljem priključili k temu projektu. Veseli nas, da smo drugi izbrani v Sloveniji, kjer se bodo odvijale igre prav pri nas. Poudarek je seveda o pomenu ločevanja odpadkov, povezano s športom in s tem povezane aktivnosti za boljši jutri.

Učiteljicam in učiteljem je bila predstavljena pomembnost mednarodnega projekta, saj se vsebine ujemajo s programom Ekošole, ki  je mednarodno uveljavljen program celostne okoljske vzgoje in izobraževanja, namenjen spodbujanju in večanju ozaveščenosti o trajnostnem razvoju med otroki, učenci in dijaki skozi njihov vzgojni in izobraževalni program ter skozi aktivno udejstvovanje v lokalni skupnosti in širše,” je povedala ravnateljica Nataša Olenik.

“Cilj dogodka je ustvarjanje trajnostne prihodnosti skozi šport in igro. Želimo, da mladi preko kreativnih in interaktivnih pristopov, kot je ŠIM Poligon, razumejo in sprejmejo okoljevarstvene prakse, medtem ko se zabavajo skozi športno aktivnost,” je povedal direktor Športnih iger mladih Boris Mikuž.

Športna dvorana Osnovne šole Antona Žnideršiča ohranja svoj značaj, ki je z Občino Ilirska Bistrica in podjetjem Resalta v okviru javnega partnerstva uspešno dokončala celotno energetsko sanacijo. Ta prenova predstavlja pomemben korak k energetski učinkovitosti in trajnosti, vrednotam, ki so ključnega pomena za dogodek “Bodi del igre – Skrbimo za planet”. Zato z velikim zadovoljstvom pozdravljamo in podpiramo takšne projekte ter smo ponosni, da so naše šole gostiteljice takšnih pomembnih dogodkov.

ŠIM Poligon je pritegnil številne ekipe mladih učencev iz OŠ Antona Žnideršiča in OŠ Dragotina Ketteja. Zmagovalne ekipe: 1.B OŠ Antona Žnideršiča, 2.A 2 ekipa OŠ Antona Žnideršiča, ekipa Močni OŠ Dragotina Ketteja, ekipa Drzni OŠ Rudolfa Ukovoiča Podgrad, ki so sestavljene iz para punc in para fantov so dokazale svoje spretnosti in znanje o primernemu ločevanju skozi športno aktivnost

Bodi del igre – Skrbimo za planet, ki poteka v okviru Športnih iger mladih, ni zgolj športni dogodek, ampak platforma, ki mlade uči o okoljskih vprašanjih in spodbuja k trajnostnemu razvoju. Ta dogodek označuje začetek novega poglavja v promociji trajnostnih vrednot med mladimi v Sloveniji in obljublja, da bo imel dolgotrajen vpliv na njihovo prihodnost.

Naslednji dogodek se bo odvijal 18. aprila v Ljubljani. Več informacij lahko najdete na naši spletni strani ali pišite na [email protected].

Strinjam se s politiko zasebnosti.

Scroll