Športne igre mladih

Novice

V Domžalah potekal enajsti Telemachov dan športa v sklopu Plazma Športnih iger mladih
28.05.2024.

V Domžalah potekal enajsti Telemachov dan športa v sklopu Plazma Športnih iger mladih

Danes, v torek, 28. maja 2024 je v Domžalah,  potekal enajsti Telemachov dan športa. Dogodka se je udeležilo več otrok iz prve triade osnovnih šol kot tudi vrtca, ki so se zabavali skozi športno udejstvovanje v teku na 60 metrov, igri med dvema ognjema in ostalimi športnimi aktivnostmi.

Plazma Športne igre mladih smo največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi, ki se od letošnjega leta odvijajo tudi v Slovenijo. Naš namen je ponuditi priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem in spodbudnem okolju srečajo s športom, učijo o pomembnosti gibanja, sodelovanju in pošteni igri. Kot družbeno odgovorno podjetje se je projektu pridružil tudi Telemach, ki je glavni sponzor dogodka Telemachov dan športa, saj si oboji želimo mlade ponovno spodbuditi k zdravemu življenjskemu slogu. V projekt sta tudi vključena Kolektor in Coca Cola.

Telemach že dolga leta zvesto podpira slovenski šport kot generalni sponzor prve slovenske nogometne lige – Prva liga Telemach, mladinske nogometne lige – EON NextGen liga, Košarkarske zveze Slovenije in kot glavni sponzor Tenis Slovenija. So velik podpornik Plazma Športnih iger mladih, ker želijo omogočiti, da se lahko s športom ukvarja vsak, ne glede na to, iz kakšnega okolja izhaja. V sklopu Plazma Športnih iger mladih bodo maja in junija potekali tudi Telemachovi dnevi športa, na katerih se bodo učenci od 1. do 4. razreda OŠ na različnih prizoriščih po vsej Sloveniji merili v teku na 60 metrov in igri med dvema ognjema. Ob tem se mlade na posebnih delavnicah poučuje tudi o varni rabi interneta da se izognejo pastem, ki nanje prežijo na spletu.

»Pri Telemachu že dolga leta podpiramo slovenski šport in tudi Športne igre mladih smo z veseljem podprli. Želimo si, da bi se mladi čim več ukvarjali s športom, se ob tem družili in sklepali nova prijateljstva. Prav tako me veseli, da lahko skozi igre v sklopu naših družbeno odgovornih projektov naslavljamo izjemno pomembne elemente današnje družbe: z gibanjem in prehrano zdrav življenjski slog, z varno rabo interneta pa tehnologijo, ki je osnova Telemachovega delovanja. Igre so tako tudi pomemben korak k ustvarjanju družbe, ki bo bolj zdrava, srečnejša in uspešnejša,« pravi Tomislav Čizmić, predsednik uprave Telemacha Slovenija.

Vzporedno je potekal tudi Coca Cola dogodek “Skrbimo za planet – Bodi del igre”, ki je izobraževalno naravnan in daje velik poudarek na izobraževanje o trajnosti in pomembnosti primernega ločevanja odpadkov skozi ŠIM Poligon. Danes so vsi otroci pridobili nagradice in zahvalnice za udeležbo na dogodku.

Izjava Borisa Mikuža, direktorja Plazma Športnih iger mladih:

»Plazma Športne igre mladih so zasnovane z vizijo povezovanja mladih skozi šport, kjer lahko otroci in mladostniki razvijajo svoje talente, krepijo medsebojno sodelovanje in se učijo pomembnih življenjskih vrednot. Telemachov dan športa je izjemna priložnost, da se mladi preizkusijo v različnih športnih disciplinah in hkrati spoznavajo pomen trajnostnega razvoja. Zelo me veseli, da skupaj s Telemachom in lokalnimi skupnostmi ustvarjamo okolje, kjer je vsak otrok dobrodošel, da se izrazi skozi šport in se ob tem zabava. Verjamemo, da so tovrstni dogodki ključni za spodbujanje zdravega načina življenja in trajnostnega razmišljanja med mladimi generacijami.«

Županja Občine Domžale, mag. Renata Kosec je povedala: 

V Domžalah vedno znova potrjujemo, da smo športno mesto. Vesela sem, da so tudi domžalski otroci del velike zgodbe Športnih iger mladih, ki so več, kot samo šport. Otroci potrebujejo gibanje, reševanje izzivov, druženje in sklepanje novih prijateljstev.  Vse to ponujajo Športnih iger mladih, zato smo na Občini Domžale skupaj z Zavodom za šport in rekreacijo Domžale z veseljem podprli ta projekt in tako storili »korak za boljšo prihodnost«. Čestitke vsem, ki so sodelovali na igrah in pri njihovi izvedbi.«

Naslednji dogodek se bo odvijal v Novem mestu, v četrtek, 30. maja 2024, s pričetkom ob 9.00 uri.

 

Strinjam se s politiko zasebnosti.

Scroll