Športne igre mladih

Novice

NK Jesenice organizira prvi Turnir Mirala Samardžića v okviru Plazma Športnih iger mladih
NOGOMET 10.05.2024.

NK Jesenice organizira prvi Turnir Mirala Samardžića v okviru Plazma Športnih iger mladih

ŠPORT

NK Jesenice organizira prvi Turnir Mirala Samardžića v okviru Plazma Športnih iger mladih

Jesenice, 10. 5. 2024 – Nogometni klub Jesenice z velikim veseljem naznanja organizacijo prvega Turnirja Mirala Samardžića, ki bo potekal pod okriljem Coca cola cup Plazma Športnih iger mladih. Dogodek bo trajal od petka, 10. maja, do nedelje, 12. maja, in bo potekal v športnem parku Podmežakla.

Izjava predsednika NK Jesenice, Asmirja Jusufagića:

“Turnir se prične v petek, 10. maja, ob 15:00 in zaključi v nedeljo, 12. maja, ob 16:00. Na turnirju sodeluje 72 ekip iz 31 različnih klubov, med njimi tudi en klub iz Avstrije. Sistem igranja vseh starostnih kategorij je 6 + 1. Prvi dan na turnirju nastopa starostna kategorija U8, v soboto bodo tekmovali U9 in U11, v nedeljo pa U10. Na turnirju bo nastopilo več kot 800 otrok iz vseh koncev Slovenije in Avstrije. Pričakovano število obiskovalcev tekom celotnega turnirja je približno 3500.”

Turnir Mirala Samardžića je organiziran prvič, poimenovan pa je po bivšem slovenskem nogometnem reprezentantu in najboljšem jeseniškem nogometašu vseh časov. Miral je trenutno v klubu športni direktor in kapetan članskega moštva, pred kratkim pa je pridobil tudi trenersko licenco in bo svoje znanje kmalu prenašal na mlade nogometaše. To je največji nogometni turnir, ki smo ga na Jesenicah kadarkoli organizirali. Prijavljenih je kar 72  ekip in tekmovalo bo okoli 700 otrok.

Izjava Mirala Samardžića:

“Cilj je, da spodbujamo telesno aktivnost otrok in njihov socialni razvoj. S turnirjem jim želimo omogočiti, da vzpostavijo nova prijateljstva, krepijo komunikacijo in sodelovanje s soigralci, se učijo vztrajnosti, kako prenesti poraz, razvijajo nogometne spretnosti in se držijo fair play-a. Predvsem pa nam je pomembno, da bo to za vse sodelujoče nepozabna izkušnja in da jih bodo na turnir vezali lepi spomini.”

Izjava Tevža Korenta, predsednika Športnih iger mladih Slovenije:

“Zelo smo ponosni, da smo del tega izjemnega turnirja, ki ne samo da podpira razvoj mladih športnikov, temveč tudi krepi duh skupnosti in športnega duha med mladimi. Zmagovalec kategorije U11 bo imel edinstveno priložnost zastopati Slovenijo na mednarodni ravni in se pomeriti z najboljšimi v Splitu. To je več kot samo igra; to je priložnost za naše mlade talente, da rastejo, se učijo in delijo svojo strast do nogometa.

Posebnost turnirja je, da bo zmagovalna ekipa starostne kategorije U11 potovala na državni zaključek, kjer se bo pomerila z najboljšimi ekipami iz preostalih turnirjev. Končni zmagovalec bo prejel brezplačno vstopnico z vsemi kritimi stroški za potovanje v Split od 21. do 23. avgusta 2024, kjer se bo pomeril z vrstniki iz preostalih držav.

Turnir Mirala Samardžića bo prva tovrstna prireditev, ki bo združila mlade športnike iz različnih delov Slovenije in Avstrije, da se pomerijo v prijateljskem in tekmovalnem duhu. Dogodek bo prav tako odlična priložnost za družine in ljubitelje nogometa, da podprejo mlade talente in uživajo v vznemirljivih tekmah.

Strinjam se s politiko zasebnosti.

Scroll