Športne igre mladih

Novice

Organizacija Coca Cola Cup-a v sodelovanju z Nogometnim klubom Krka je spremljala 80 ekip v kategorijah od u7 do u11
COCA COLA CUP 12.06.2024.

Organizacija Coca Cola Cup-a v sodelovanju z Nogometnim klubom Krka je spremljala 80 ekip v kategorijah od u7 do u11

ŠPORT

Minuli vikend, 8. in 9. junija 2024, smo organizirali Coca Cola Cup v sodelovanju z Nogometnim klubom Krka, ki je že deseto leto zapored organizator tradicionalnega turnirja Krka Cup. V sklopu Plazma Športnih iger mladih smo gostili 80 ekip iz treh držav v kategorijah od U7 do U11. Zmagovalci posameznih kategorij so se uvrstili na zaključni turnir Coca Cola Cup, ki bo potekal 18. junija 2024, s pričetkom ob 9. uri v Ljubljani, na igrišču v Kodeljevem. Zmagovalec finalnega turnirja bo odpotoval na regijski turnir v Split, ki bo potekal v avgustu 2024. Finale Coca Cola Cup-a bomo lahko spremljali tudi preko televizijskih ekranov, s pričetkom ob 11.00 uri.

“Z velikim ponosom spremljam uspešno izvedbo Coca Cola Cup-a v sodelovanju z Nogometnim klubom Krka. Sodelovanje 80 ekip iz treh držav je dokaz, da šport združuje in navdihuje mlade. Organizacija je bila na izjemnem nivoju, za kar se zahvaljujem vsem, ki so prispevali. Navdušen sem nad pozitivnimi odzivi ekip, ki so obljubile vrnitev prihodnje leto. Veselim se turnirja v letu 2025, kjer pričakujemo še večjo udeležbo in še boljše nogometne dvoboje. že na finalnem turnirju Coca Cola Cupa, ki bo 18. 6. 2024 v Ljubljani, na stadionu Kodeljevo s prostim vstopom,” je povedal predsednik Plazma Športnih iger v Sloveniji Tevž Korent. 

Izjemno lep in vroč vikend je na igrišče z umetno travo Portoval privabil veliko število gledalcev, igralcev in ostalih nogometnih navdušencev. Tekmovalo je več kot 800 otrok, na tribunah pa jih je spodbujalo več kot 1000 obiskovalcev. V dveh dneh je bilo odigranih kar 252 tekem. Mednarodna udeležba je zagotovila odlične dvoboje, domači nogometaši pa so se prav tako odlično odrezali.

V selekciji U11 je prvo mesto osvojila ekipa NK Željezničar Doboj, v leto mlajši kategoriji so slavili igralci NK Radomlje, v U9 so bili najboljši NK Domžale Dob, v kategoriji U8 pa domača ekipa NK Krka. V kategoriji U7 je bilo tekmovanje rezultatsko povsem postransko, otroci so odigrali veliko število tekem in vsi so domov odšli z medaljo in vzpodbudo za nadaljevanje nogometnega udejstvovanja.

Leon Papež, vodja organizacije, je ob tem dejal: »Rad bi se zahvalil vsem, ki so kakor koli pomagali pri organizaciji turnirja. Predvsem staršem naših otrok, generalnemu sponzorju Krki, d. d., zavodu Športne igre mladih in vsem ostalim sponzorjem. Veseli me predvsem to, da so v Novo mesto prišle ekipe iz več držav. Prav vse so turnir pohvalile in obljubile, da se prihodnje leto spet vrnejo V letu 2025 pričakujemo še večje število ekip in selekcij, ki bodo tekmovale na turnirju Krka Cup. Predvsem pa bo dobro organiziran dogodek privabil zveneča nogometna imena iz širše regije. Upamo, da bo naš turnir obiskal tudi kakšen ambasador Plazma Športne igre mladih, s čimer bomo mladim omogočili, da pridobijo dodatno znanje in navdih za nadaljnje nogometno udejstvovanje.«

Foto: Valentin Juranič

Strinjam se s politiko zasebnosti.

Scroll