Športne igre mladih

Novice

Plazma Športne igre mladih v sodelovanju s Šahovsko zvezo Slovenije in FIDE zaključili finale v šahu
ŠAH 24.06.2024.

Plazma Športne igre mladih v sodelovanju s Šahovsko zvezo Slovenije in FIDE zaključili finale v šahu

Sport

V Ljubljani, 22. junija 2024, je na Osnovni šoli Koseze, Ledarska ulica 23, potekal težko pričakovani finale Plazma Športnih iger mladih v šahu. Tekmovanje, ki se je začelo ob 11. uri, je združilo mlade šahiste iz celotne Slovenije, ki so se pomerili v štirih kategorijah: dekleta u11, dekleta u15, fantje u11 in fantje u15.

Pester program in izjemni dosežki mladih šahistov

V kategoriji deklet u11 je nastopilo 14 talentiranih igralk. Zmagala je Zarja Gomboši iz ŠD Ptuj, drugo mesto je osvojila Alja Štarkel iz Celjskega ŠK, tretje mesto pa je pripadlo Michelle Paulin Vohar iz ŠK Val – Koper.

Med dekleti u15 se je pomerilo 13 igralk, med katerimi je slavila Iva Kampuš iz ŠK Dol pri Ljubljani. Prvo mesto po točkah si je delila tudi Hana Krevh iz ŠK Slovenj Gradec, tretje mesto pa je osvojila Eva Prodan iz ŠD Izola.

Kategorija fantje u11 je privabila 26 mladih šahistov. Najboljši med njimi je postal David Krstić iz TAJFUN – ŠK Ljubljana, drugo mesto je osvojil Aleksej Rus iz ŠK Kolektor Idrija, tretje mesto pa je zasedel Benjamin Ušaj iz ŠK Postojne.

V kategoriji fantje u15 se je pomerilo 24 igralcev. Zmagovalec je postal Leo Glavač iz TAJFUN – ŠK Ljubljana, drugo mesto je pripadlo Kajetanu Vaupotu iz ŠK Slovenj Gradec, tretje mesto pa Valu Vodniku iz ŠD Vrhnika.

Potovanje na zaključni regijski turnir v Split

Zmagovalci in zmagovalke iz vsake kategorije, skupaj s spremljevalci (prva dva plus dva spremljevalca), bodo avgusta brezplačno odpotovali na zaključni regijski turnir v Split. Tam se bodo pomerili z vrstniki iz drugih držav, kjer potekajo Plazma Športne igre mladih, kar bo zagotovo nepozabna izkušnja za vse udeležence.

“Z izjemnim ponosom smo letos uspešno zaključili finale Plazma Športnih iger mladih v šahu. Finale, ki je pokazal neverjetno raven talenta in predanosti med mladimi šahisti. Zahvaljujem se vsem, ki so pripomogli k uspešni izvedbi tega dogodka, in z veseljem pričakujem prihodnje priložnosti za razvoj mladih športnikov. Zahvaljujem se vsem, ki so pripomogli k uspešni izvedbi tega dogodka,“ je povedal Boris Mikuž, direktor Plazma Športnih iger mladih Slovenije.

Zaključek

Finale Plazma Športnih iger mladih v šahu je bil prava poslastica za vse ljubitelje šaha in pokazatelj izjemnega talenta, ki ga premorejo naši mladi šahisti. Zahvaljujemo se vsem udeležencem, organizatorjem in sponzorjem za podporo in sodelovanje pri tem nepozabnem dogodku.

Veselimo se prihodnjih turnirjev in novih dosežkov naših mladih športnikov!

Seznam posameznikov in posameznic, ki bodo potovali v Split bomo naznanili v prihodnjih dneh na naši spletni strani.

Strinjam se s politiko zasebnosti.

Scroll