Športne igre mladih

Novice

Župan občine Maribor Saša Arsenovič slavno prižgal plamen Plazma Športnih iger katere se je udeležilo več kot 600 otrok
TELEMACHOV DAN ŠPORTA 17.05.2024.

Župan občine Maribor Saša Arsenovič slavno prižgal plamen Plazma Športnih iger katere se je udeležilo več kot 600 otrok

ŠPORT

 

Danes, v petek, 17. maja 2024 je v Mariboru, na prenovljenem atletskem stadionu Poljane potekal peti Telemachov dan športa. Dogodka se je udeležilo več kot 600 otrok iz 12 osnovnih šol, lokalnih športnih klubov in društev, ki so se zabavali skozi športno aktivnost v teku na 60 metrov, igri med dvema ognjema in ostalimi športnimi aktivnostmi. 

Plazma Športne igre mladih smo največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi, ki se od letošnjega leta odvijajo tudi v Slovenijo. Ponujamo priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem in spodbudnem okolju srečajo s športom, učijo o pomembnosti gibanja, sodelovanju in pošteni igri. Kot družbeno odgovorno podjetje se je projektu pridružil tudi Telemach, ki je glavni sponzor dogodka Telemachov dan športa, saj si oboji želimo mlade ponovno spodbuditi k zdravemu življenjskemu slogu. V projekt sta tudi vključena Kolektor in Coca Cola. 

Telemach že dolga leta zvesto podpira slovenski šport kot generalni sponzor prve slovenske nogometne lige – Prva liga Telemach, mladinske nogometne lige – EON NextGen liga, Košarkarske zveze Slovenije in kot glavni sponzor Tenis Slovenija. So velik podpornik Plazma Športnih iger mladih, ker želijo omogočiti, da se lahko s športom ukvarja vsak, ne glede na to, iz kakšnega okolja izhaja. V sklopu Plazma Športnih iger mladih bodo maja in junija potekali tudi Telemachovi dnevi športa, na katerih se bodo učenci od 1. do 4. razreda OŠ na različnih prizoriščih po vsej Sloveniji merili v teku na 60 metrov in igri med dvema ognjema. Ob tem se mlade na posebnih delavnicah poučuje tudi o varni rabi interneta da se izognejo pastem, ki nanje prežijo na spletu.

»Pri Telemachu že dolga leta podpiramo slovenski šport in tudi Športne igre mladih smo z veseljem podprli. Želimo si, da bi se mladi čim več ukvarjali s športom, se ob tem družili in sklepali nova prijateljstva. Prav tako me veseli, da lahko skozi igre v sklopu naših družbeno odgovornih projektov naslavljamo izjemno pomembne elemente današnje družbe: z gibanjem in prehrano zdrav življenjski slog, z varno rabo interneta pa tehnologijo, ki je osnova Telemachovega delovanja. Igre so tako tudi pomemben korak k ustvarjanju družbe, ki bo bolj zdrava, srečnejša in uspešnejša,« pravi Tomislav Čizmić, predsednik uprave Telemacha Slovenija.

Vzporedno je potekal tudi Coca Cola dogodek “Skrbimo za planet – Bodi del igre”, ki je izobraževalno naravnan in daje velik poudarek na izobraževanje o trajnosti in pomembnosti primernega ločevanja odpadkov skozi ŠIM Poligon. Za dodatno popestritev je poskrbel znani reper Rok Terkaj bolj poznan Trkaj. 

Zmagovalci in zmagovalke v teku na 60m so bili: 

Fantje: 

  1. razred: Aleksander Pisanec 
  2. razred: Jaka Zorc Jeranovič
  3. Aleksandar Krstić 

Dekleta:

  1. razred: Ana Škafar
  2. Julija Pritžnik 
  3. Ninel Polimac 

Zmagovalci v ed dvema ognjema: 

1. razredi:  OŠ Ludvika Pliberška 1b, 2.ekipa, OŠ Martina Konšaka 1a, 1.  ekipa

2. razredi: OŠ Martina Konšaka 2b ,OŠ Toneta Čufarja 2a in 2b

3. razredi: OŠ Borcev za severno mejo 3bcd 1. ekipa, OŠ Toneta Čufarja 3b

Izjava Borisa Mikuža, direktorja Plazma Športnih iger mladih:

»Plazma Športne igre mladih so zasnovane z vizijo povezovanja mladih skozi šport, kjer lahko otroci in mladostniki razvijajo svoje talente, krepijo medsebojno sodelovanje in se učijo pomembnih življenjskih vrednot. Telemachov dan športa je izjemna priložnost, da se mladi preizkusijo v različnih športnih disciplinah in hkrati spoznavajo pomen trajnostnega razvoja. Zelo me veseli, da skupaj s Telemachom in lokalnimi skupnostmi ustvarjamo okolje, kjer je vsak otrok dobrodošel, da se izrazi skozi šport in se ob tem zabava. Verjamemo, da so tovrstni dogodki ključni za spodbujanje zdravega načina življenja in trajnostnega razmišljanja med mladimi generacijami.«

Izjava Saše Arsenoviča, župana Mestne občine Maribor: 

Današnja prireditev je ponovno dokaz, da je Maribor že od nekdaj mesto športa. Veseli me, da je letos tudi Slovenija postala polnopravna članica največje amaterske športne prireditve v Evropi – Plazma Športnih iger mladih, ki v naši soseščini potekajo skoraj tri desetletja. Maribor je minulo poletje dihal z Olimpijskim festivalom evropske mladine (OFEM), največjo športno prireditvijo v zgodovini samostojne Slovenije. Da smo lahko pristopili k izvedbi tako OFEM kot tudi Športnih iger mladih, pa je bil potreben tudi prenovljen atletski stadion skupaj z ogrevalno dvorano. Danes tako praznujemo tudi uradno otvoritev Atletskega stadiona, ki pomeni velik doprinos za kraljico športa v našem mestu tudi v prihodnje.

Naslednji dogodek se bo odvijal v Piranu, v ponedeljek, 20. maja 2024, s pričetkom ob 8.30 uri kjer pričakujemo več kot 200 otrok. 

Za več podrobnih informacij obiščite našo spletno stran www.sportneigremladih.com.Strinjam se s politiko zasebnosti.

Scroll