Športne igre mladih

Novice

Telemachov dan športa v Mestni občini Novo mesto: Vse osnovne šole iz regije združene v športnem duhu
TELEMACHOV DAN ŠPORTA 30.05.2024.

Telemachov dan športa v Mestni občini Novo mesto: Vse osnovne šole iz regije združene v športnem duhu

ŠPORT

Telemachov dan športa v Mestni občini Novo mesto: Vse osnovne šole iz regije združene v športnem duhu 

Danes, v četrtek, 30. maja 2024 je v Novem mestu, potekal dvanajsti Telemachov dan športa. Dogodka so se udeležili otroci iz vseh osnovnih šol iz regije, ki so se zabavali skozi športno udejstvovanje v teku na 60 metrov, igri med dvema ognjema in ostalimi športnimi aktivnostmi. 

Plazma Športne igre mladih smo največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi, ki se od letošnjega leta odvijajo tudi v Slovenijo. Na tem mestu bi se v Plazma Športne igre mladih rade zahvalile Mestni Občini Novo mesto, da so omogočile prevoze otrok v Olimpijski center Novo mesto in posledično otrokom nepozabno doživetje. 

Naš namen je ponuditi priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem in spodbudnem okolju srečajo s športom, učijo o pomembnosti gibanja, sodelovanju in pošteni igri. Kot družbeno odgovorno podjetje se je projektu pridružil tudi Telemach, ki je glavni sponzor dogodka Telemachov dan športa, saj si oboji želimo mlade ponovno spodbuditi k zdravemu življenjskemu slogu. V projekt sta tudi vključena Kolektor in Coca Cola. 

Telemach že dolga leta zvesto podpira slovenski šport kot generalni sponzor prve slovenske nogometne lige – Prva liga Telemach, mladinske nogometne lige – EON NextGen liga, Košarkarske zveze Slovenije in kot glavni sponzor Tenis Slovenija. So velik podpornik Plazma Športnih iger mladih, ker želijo omogočiti, da se lahko s športom ukvarja vsak, ne glede na to, iz kakšnega okolja izhaja. V sklopu Plazma Športnih iger mladih bodo maja in junija potekali tudi Telemachovi dnevi športa, na katerih se bodo učenci od 1. do 4. razreda OŠ na različnih prizoriščih po vsej Sloveniji merili v teku na 60 metrov in igri med dvema ognjema. Ob tem se mlade na posebnih delavnicah poučuje tudi o varni rabi interneta da se izognejo pastem, ki nanje prežijo na spletu.

»Pri Telemachu že dolga leta podpiramo slovenski šport in tudi Športne igre mladih smo z veseljem podprli. Želimo si, da bi se mladi čim več ukvarjali s športom, se ob tem družili in sklepali nova prijateljstva. Prav tako me veseli, da lahko skozi igre v sklopu naših družbeno odgovornih projektov naslavljamo izjemno pomembne elemente današnje družbe: z gibanjem in prehrano zdrav življenjski slog, z varno rabo interneta pa tehnologijo, ki je osnova Telemachovega delovanja. Igre so tako tudi pomemben korak k ustvarjanju družbe, ki bo bolj zdrava, srečnejša in uspešnejša,« pravi Tomislav Čizmić, predsednik uprave Telemacha Slovenija.

Vzporedno je potekal tudi Coca Cola dogodek “Skrbimo za planet – Bodi del igre”, ki je izobraževalno naravnan in daje velik poudarek na izobraževanje o trajnosti in pomembnosti primernega ločevanja odpadkov skozi ŠIM Poligon. 

Zmagovalci in zmagovalke so: 

Tek na 60 metrov:

Fantje: 

  1.     razred Svit Tušek Plažič
  2.     razred Aljaž Rajer
  3.     razred Tilen Zupančič

 

Dekleta: 

  1.     razred Jasna Zadel
  2.     razred Lana Karamovič
  3.     razred Mia Butalin

Med dvema ognjema:

3.⁠ ⁠⁠razred: OŠ GRM Novo mesto 3a

Izjava Borisa Mikuža, direktorja Plazma Športnih iger mladih:

»Plazma Športne igre mladih so zasnovane z vizijo povezovanja mladih skozi šport, kjer lahko otroci in mladostniki razvijajo svoje talente, krepijo medsebojno sodelovanje in se učijo pomembnih življenjskih vrednot. Telemachov dan športa je izjemna priložnost, da se mladi preizkusijo v različnih športnih disciplinah in hkrati spoznavajo pomen trajnostnega razvoja. Zelo me veseli, da skupaj s Telemachom in lokalnimi skupnostmi ustvarjamo okolje, kjer je vsak otrok dobrodošel, da se izrazi skozi šport in se ob tem zabava. Verjamemo, da so tovrstni dogodki ključni za spodbujanje zdravega načina življenja in trajnostnega razmišljanja med mladimi generacijami.«

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je povedal: 

“Kot gostitelje dolenjske izvedbe Športnih iger mladih nas veseli, da smo lahko šolarje in šolarke gostili v Olimpijskem centru Novo mesto, kjer smo kolesarsko in atletsko dvorano lansko leto dopolnili z dolgo pričakovanim bazenskim kompleksom, letos pa še s trim stezo. Naša mladina lahko tako kadarkoli poleg današnjega dne, ko se je več kot 800 otrok družilo v športnem duhu, na številnih lokacijah poskrbi za aktivno preživet čas na prostem. Zanje namreč redno nadgrajujemo in vzdržujemo zunanja igrišč, dograjujemo mrežo lokalnih in regionalnih kolesarskih povezav, spodbujamo jih k  uporabi pešpoti in novih brvi v mestnem jedru, v prihodnje pa bomo zanje ob reki Krki ustvarili tudi celostno zasnovani Urbani park Loka. Zavedamo se, da se v tovrstno razvitem okolju otroci ne urijo samo v gibanju in se spoznavajo z rekreacijo, ki mora biti sestavni del življenja tudi po odraščanju, temveč tkejo temeljne socialne stike. Na podlagi le-teh pa ustvarjamo družbo bodočih generacij z vizijo in znanjem, ki bo gradila prihodnost naše občine.”

Naslednji dogodek se bo odvijal v Grosuplju, v petek, 31. maja 2024, s pričetkom ob 9.00 uri. 

Za več podrobnih informacij obiščite našo spletno stran www.sportneigremladih.com.


Strinjam se s politiko zasebnosti.

Scroll