Športne igre mladih

Novice

Tretji Telemachov dan športa v Kranju preko športa in interaktivnih delavnic združil več kot 150 mladih
TELEMACHOV DAN ŠPORTA 14.05.2024.

Tretji Telemachov dan športa v Kranju preko športa in interaktivnih delavnic združil več kot 150 mladih

ŠPORT

Danes, v torek, 14. maj 2024 je v Kranju potekal tretji Telemachov dan športa. Dogodka se je udeležilo več kot 150 otrok iz tretjih razredov osnovnih šol, ki so se zabavali skozi športno udejstvovanje v teku na 60 metrov in igri med dvema ognjema. 

Plazma Športne igre mladih smo največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi, ki se od letošnjega leta odvijajo tudi v Slovenijo. Ponujamo priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem in spodbudnem okolju srečajo s športom, učijo o pomembnosti gibanja, sodelovanju in pošteni igri. Kot družbeno odgovorno podjetje se je projektu pridružil tudi Telemach, ki je glavni sponzor dogodka Telemachov dan športa, saj si oboji želimo mlade ponovno spodbuditi k zdravemu življenjskemu slogu. V projekt so tudi vključeni Kolektor in Coca Cola. 

Telemach že dolga leta zvesto podpira slovenski šport kot generalni sponzor prve slovenske nogometne lige – Prva liga Telemach, mladinske nogometne lige – EON NextGen liga, Košarkarske zveze Slovenije in kot glavni sponzor Tenis Slovenija. So velik podpornik Plazma Športnih iger mladih, ker želijo omogočiti, da se lahko s športom ukvarja vsak, ne glede na to, iz kakšnega okolja izhaja. V okviru Plazma Športnih iger mladih bodo maja in junija potekali tudi Telemachovi dnevi športa, na katerih se bodo učenci od 1. do 4. razreda OŠ na različnih prizoriščih po vsej Sloveniji merili v teku na 60 metrov in igri med dvema ognjema. Ob tem se mlade na posebnih delavnicah poučuje tudi o varni rabi interneta da se izognejo pastem, ki nanje prežijo na spletu.

»Pri Telemachu že dolga leta podpiramo slovenski šport in tudi Športne igre mladih smo z veseljem podprli. Želimo si, da bi se mladi čim več ukvarjali s športom, se ob tem družili in sklepali nova prijateljstva. Prav tako me veseli, da lahko skozi igre v sklopu naših družbeno odgovornih projektov naslavljamo izjemno pomembne elemente današnje družbe: z gibanjem in prehrano zdrav življenjski slog, z varno rabo interneta pa tehnologijo, ki je osnova Telemachovega delovanja. Igre so tako tudi pomemben korak k ustvarjanju družbe, ki bo bolj zdrava, srečnejša in uspešnejša,« pravi Tomislav Čizmić, predsednik uprave Telemacha Slovenija.

Vzporedno je potekal tudi Coca Cola dogodek “Skrbimo za planet – Bodi del igre”, ki je izobraževalno naravnan in daje velik poudarek na izobraževanje o trajnosti in pomembnosti primernega ločevanja odpadkov skozi ŠIM Poligon. 

Zmagovalci: 

Skrbimo za planet – Bodi del igre – poligon OŠ Janeza Puharja Kranj Center – ekipa Carji

Med dvema ognjema: OŠ Predoslje Kranj

Atletika 60m: 

Punce: 1. mesto Maruša Jenko

Fantje: 1. mesto Jure Zupanc

Izjava Borisa Mikuža, direktorja Plazma Športnih iger mladih:

»Plazma Športne igre mladih so zasnovane z vizijo povezovanja mladih skozi šport, kjer lahko otroci in mladostniki razvijajo svoje talente, krepijo medsebojno sodelovanje in se učijo pomembnih življenjskih vrednot. Telemachov dan športa je izjemna priložnost, da se mladi preizkusijo v različnih športnih disciplinah in hkrati spoznavajo pomen trajnostnega razvoja. Zelo me veseli, da skupaj s Telemachom in lokalnimi skupnostmi ustvarjamo okolje, kjer je vsak otrok dobrodošel, da se izrazi skozi šport in se ob tem zabava. Verjamemo, da so tovrstni dogodki ključni za spodbujanje zdravega načina življenja in trajnostnega razmišljanja med mladimi generacijami.«

Najlepša hvala organizatorjem iger mladih, da spodbujate mlade k zdravemu, športnemu načinu življenja. Ukvarjanje s športom je najboljša popotnica, ki jo otroci lahko prenesejo v svet odraslih. Staršem pa polagam na srce, naj bodo zgled svojim otrokom, kako zdravo, prijetno in koristno preživljati prosti čas,” zaključuje Matjaž Rakovec, župan Mestne občine Kranj.

Naslednji dogodek se bo odvijal v Ajdovščini, v sredo, 16. maja 2024, s pričetkom ob 16.00 uri kjer pričakujemo več kot 150 otrok. 

Za več podrobnih informacij obiščite našo spletno stran www.sportneigremladih.com. 

 

Strinjam se s politiko zasebnosti.

Scroll