Športne igre mladih

Novice

Veter in dež nista odpihnila Telemachov dan športa v Ajdovščini obisk več kot 200 mladih!
TELEMACHOV DAN ŠPORTA 15.05.2024.

Veter in dež nista odpihnila Telemachov dan športa v Ajdovščini obisk več kot 200 mladih!

ŠPORT

Danes, v sredo, 15. maja 2024 je v Ajdovščini potekal četrti Telemachov dan športa. Dogodka se je udeležilo več kot 200 otrok iz osnovnih šol, lokalnih športnih klubov in društev, ki so se zabavali skozi športno udejstvovanje v teku na 60 metrov, igri med dvema ognjema in ostalimi športnimi aktivnostmi.

Plazma Športne igre mladih smo največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi, ki se od letošnjega leta odvijajo tudi v Slovenijo. Ponujamo priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem in spodbudnem okolju srečajo s športom, učijo o pomembnosti gibanja, sodelovanju in pošteni igri. Kot družbeno odgovorno podjetje se je projektu pridružil tudi Telemach, ki je glavni sponzor dogodka Telemachov dan športa, saj si oboji želimo mlade ponovno spodbuditi k zdravemu življenjskemu slogu. V projekt sta tudi vključena Kolektor in Coca Cola.

Telemach že dolga leta zvesto podpira slovenski šport kot generalni sponzor prve slovenske nogometne lige – Prva liga Telemach, mladinske nogometne lige – EON NextGen liga, Košarkarske zveze Slovenije in kot glavni sponzor Tenis Slovenija. So velik podpornik Plazma Športnih iger mladih, ker želijo omogočiti, da se lahko s športom ukvarja vsak, ne glede na to, iz kakšnega okolja izhaja. V okviru Plazma Športnih iger mladih bodo maja in junija potekali tudi Telemachovi dnevi športa, na katerih se bodo učenci od 1. do 4. razreda OŠ na različnih prizoriščih po vsej Sloveniji merili v teku na 60 metrov in igri med dvema ognjema. Ob tem se mlade na posebnih delavnicah poučuje tudi o varni rabi interneta da se izognejo pastem, ki nanje prežijo na spletu.

»Pri Telemachu že dolga leta podpiramo slovenski šport in tudi Športne igre mladih smo z veseljem podprli. Želimo si, da bi se mladi čim več ukvarjali s športom, se ob tem družili in sklepali nova prijateljstva. Prav tako me veseli, da lahko skozi igre v sklopu naših družbeno odgovornih projektov naslavljamo izjemno pomembne elemente današnje družbe: z gibanjem in prehrano zdrav življenjski slog, z varno rabo interneta pa tehnologijo, ki je osnova Telemachovega delovanja. Igre so tako tudi pomemben korak k ustvarjanju družbe, ki bo bolj zdrava, srečnejša in uspešnejša,« pravi Tomislav Čizmić, predsednik uprave Telemacha Slovenija.

Vzporedno je potekal tudi Coca Cola dogodek “Skrbimo za planet – Bodi del igre”, ki je izobraževalno naravnan in daje velik poudarek na izobraževanje o trajnosti in pomembnosti primernega ločevanja odpadkov skozi ŠIM Poligon.

Izjava Borisa Mikuža, direktorja Plazma Športnih iger mladih:

»Plazma Športne igre mladih so zasnovane z vizijo povezovanja mladih skozi šport, kjer lahko otroci in mladostniki razvijajo svoje talente, krepijo medsebojno sodelovanje in se učijo pomembnih življenjskih vrednot. Telemachov dan športa je izjemna priložnost, da se mladi preizkusijo v različnih športnih disciplinah in hkrati spoznavajo pomen trajnostnega razvoja. Zelo me veseli, da skupaj s Telemachom in lokalnimi skupnostmi ustvarjamo okolje, kjer je vsak otrok dobrodošel, da se izrazi skozi šport in se ob tem zabava. Verjamemo, da so tovrstni dogodki ključni za spodbujanje zdravega načina življenja in trajnostnega razmišljanja med mladimi generacijami.«

Tadej Beočanin, župan Občine Ajdovščina:

»Veseli smo, da je bila tudi Ajdovščina gostiteljica Plazma Športnih iger za mlade, ki združujejo mlade iz Evrope v duhu športnih vrlin. Ponosni smo, da v naši občini veje športni duh, da se krepijo raznolike športne panoge in s tem tudi športna infrastruktura. Čestitke organizatorjem tako odmevnega dogodka, našemu Zavodu za šport in društvom, ki so pristopili k organizaciji ter seveda vsem sodelujočim mladim, ki so dokazali, kako tekmovalna in športno navdahnjena je naša občina. Ob tem ne gre spregledati pomenljivega sporočila, ki ga športne igre mladih prinašajo v skupnost – krepitev pomena aktivnega življenjskega sloga, gibanja ter nenazadnje druženja in s tem bogatitev medsebojnih odnosov na vrednotah spoštovanja, vključevanja in sklepanja trdnih prijateljskih vezi.«

Zmagovalci 60m:

FINALE PUNCE
-Marina Pantić 2014
-Zoja Dobrinovič 2014
-Lucija Štrancar 2013
-Hana Pangerc 2012
-Kristina Filipič 2011
-Nika Logar 2010

FINALE FANTJE
-U10: Liam Birsa
-U11:Lovro Žvokelj
-U12:Aron Pintar
-U13: Maj Gregorčič

Naslednji dogodek se bo odvijal v Krškem, v četrtek, 16. maja 2024, s pričetkom ob 16.00 uri kjer pričakujemo več kot 200 otrok.

Za več podrobnih informacij obiščite našo spletno stran www.sportneigremladih.com.

Strinjam se s politiko zasebnosti.

Scroll