Športne igre mladih

Novice

Župan Občine Tolmin Alen Červ pozdravil več kot 300 otrok, ki so bili del Telemachovega dneva športa v Tolminu.
TELEMACHOV DAN ŠPORTA 23.05.2024.

Župan Občine Tolmin Alen Červ pozdravil več kot 300 otrok, ki so bili del Telemachovega dneva športa v Tolminu.

ŠPORT

Danes, v četrtek, 23. maja 2024 je v Tolminu,  potekal deveti Telemachov dan športa. Dogodka se je udeležilo več kot 300 otrok iz šestih osnovnih šol (OŠ Franceta Bevka Tolmin, OŠ Dušana Muniha Most na Soči, OŠ Simona Kosa Podbrdo, OŠ Simona Gregoršiča Kobarid, OŠ Deskle in OŠ Kanal ob Soči), ki so se zabavali skozi športno udejstvovanje v teku na 60 metrov, igri med dvema ognjema in ostalimi športnimi aktivnostmi. 

Plazma Športne igre mladih smo največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi, ki se od letošnjega leta odvijajo tudi v Slovenijo. Na tem mestu bi se v Plazma Športne igre mladih rade zahvalile Občinam Tolmin, Kobarid in Kanal ob Soči, da so omogočile  prevoze otrok v Športni park Brajda v Tolminu in posledično otrokom nepozabno doživetje. 

Naš namen je ponuditi priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem in spodbudnem okolju srečajo s športom, učijo o pomembnosti gibanja, sodelovanju in pošteni igri. Kot družbeno odgovorno podjetje se je projektu pridružil tudi Telemach, ki je glavni sponzor dogodka Telemachov dan športa, saj si oboji želimo mlade ponovno spodbuditi k zdravemu življenjskemu slogu. V projekt sta tudi vključena Kolektor in Coca Cola. 

Telemach že dolga leta zvesto podpira slovenski šport kot generalni sponzor prve slovenske nogometne lige – Prva liga Telemach, mladinske nogometne lige – EON NextGen liga, Košarkarske zveze Slovenije in kot glavni sponzor Tenis Slovenija. So velik podpornik Plazma Športnih iger mladih, ker želijo omogočiti, da se lahko s športom ukvarja vsak, ne glede na to, iz kakšnega okolja izhaja. V sklopu Plazma Športnih iger mladih bodo maja in junija potekali tudi Telemachovi dnevi športa, na katerih se bodo učenci od 1. do 4. razreda OŠ na različnih prizoriščih po vsej Sloveniji merili v teku na 60 metrov in igri med dvema ognjema. Ob tem se mlade na posebnih delavnicah poučuje tudi o varni rabi interneta da se izognejo pastem, ki nanje prežijo na spletu.

»Pri Telemachu že dolga leta podpiramo slovenski šport in tudi Športne igre mladih smo z veseljem podprli. Želimo si, da bi se mladi čim več ukvarjali s športom, se ob tem družili in sklepali nova prijateljstva. Prav tako me veseli, da lahko skozi igre v sklopu naših družbeno odgovornih projektov naslavljamo izjemno pomembne elemente današnje družbe: z gibanjem in prehrano zdrav življenjski slog, z varno rabo interneta pa tehnologijo, ki je osnova Telemachovega delovanja. Igre so tako tudi pomemben korak k ustvarjanju družbe, ki bo bolj zdrava, srečnejša in uspešnejša,« pravi Tomislav Čizmić, predsednik uprave Telemacha Slovenija.

 Vzporedno je potekal tudi Coca Cola dogodek “Skrbimo za planet – Bodi del igre”, ki je izobraževalno naravnan in daje velik poudarek na izobraževanje o trajnosti in pomembnosti primernega ločevanja odpadkov skozi ŠIM Poligon. 

Zmagovalci in zmagovalke so: 

Tek na 60 metrov:

Fantje: 

 1.     razred Žan Rutar
 2.     razred Jure Jungič
 3.     razred Luka Gaberšek

 

Dekleta: 

 1.     razred Zarja Pavšič
 2.     razred Anamari Miklavc
 3.     razred Viktorija Smrekar

 

Med dvema ognjema: 

 1. razred: OŠ Simona Kosa Podbrod
  2.⁠ ⁠razred: OŠ Simona Gregorčiča Kobarid 2A
  3.⁠ ⁠⁠razred: OŠ Kamno 3D

Skrbimo za planet – bodi del igre poligon: 

1.⁠ ⁠razred: OŠ Simona Gregorčiča Kobarid – Levi
2.⁠ ⁠razred: OŠ Kanal – Kanal 1

Izjava Borisa Mikuža, direktorja Plazma Športnih iger mladih:

»Plazma Športne igre mladih so zasnovane z vizijo povezovanja mladih skozi šport, kjer lahko otroci in mladostniki razvijajo svoje talente, krepijo medsebojno sodelovanje in se učijo pomembnih življenjskih vrednot. Telemachov dan športa je izjemna priložnost, da se mladi preizkusijo v različnih športnih disciplinah in hkrati spoznavajo pomen trajnostnega razvoja. Zelo me veseli, da skupaj s Telemachom in lokalnimi skupnostmi ustvarjamo okolje, kjer je vsak otrok dobrodošel, da se izrazi skozi šport in se ob tem zabava. Verjamemo, da so tovrstni dogodki ključni za spodbujanje zdravega načina življenja in trajnostnega razmišljanja med mladimi generacijami.«

Župan Občine Tolmin, Alen Červ je povedal: 

Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil organizatorjem, da so ta prelep dogodek znali pripeljati tudi v Slovenijo. Predvsem sem ponosen, da v tem zgornjem predelu Posočja in na koncu koncev na celem Goriškem poleg Ajdovščine premierno že v prvem letu peljemo tudi v občini Tolmin. Veselim se nadaljnjega sodelovanja s Plazma Športnimi igrami mladih.”

Naslednji dogodek se bo odvijal v Radovljici, v petek, 24. maja 2024, s pričetkom ob 9.00 uri kjer pričakujemo več kot 300 otrok. 

Za več podrobnih informacij obiščite našo spletno stran www.sportneigremladih.com.Strinjam se s politiko zasebnosti.

Scroll